HTML

Családon belüli erőszak

Nem értetek van, akik szeretitek és tisztelitek a családotokat, hanem azok ellen, akik sem a jó szóra, sem a fenyegetésre nem hallgatnak.

Friss topikok

  • Mc Master: Ez is egy amolyan project-blog volt, ezidőtájt volt téma a családon belüli erőszak a parlamentben,... (2013.01.09. 12:37) Megbüntetni, mindenáron
  • Rézvirág: Mára elköszönök, mennem kell a lurkókért. (2012.09.27. 14:43) Kések az asztalon
  • A festett madár: @Rézvirág: Értem és egyetértek! Ezt a nevelést kaptad. Ahogy anyám is. Nem volt más minta előtte, ... (2012.09.27. 13:34) Jöjjön, segítsen!

Címkék

Archívum

2012.09.25. 12:00 A festett madár

Jöjjön, segítsen!

Miért szaladok ki a konyhába? Kiáltásra? Sikításra? Üvöltözésre? Veszekedésre?

Utóbbira biztosan nem. Az mindennapos.

Az biztos, hogy ilyet még nem láttam, amit akkor, amikor megállok a konyhaajtóban. A szemközti konyhafalánál, gáztűzhely és a konyhaablak közötti kis falnak háttal anyám. Apám vele szemben.

Keze anyám torkán.

A döbbenet felráz gyermeki álmodozásomból. Uramisten! Ha megfojtja, akkor ki véd meg, ki gondoskodik rólam, ki ad enni? Ki szeret?

Kétfelé nem tud szakadni. Ha otthagyja és engem kap el, akkor anyám nem tud megvédeni, hiszen lám, ő magát sem tudja. Nekem kell tennem valamit.

- Ne bántsd!

Odafordítja a fejét, szeme zavarosan forog. Anyám átnéz a válla fölött. Hogy éri fel, amikor sokkal alacsonyabb nála?

- Szaladj a Pista bácsiért! Gyorsan!

Az öcsém a szobánkban. Nem jött utánam. Indulok. Az ajtó két lépésre. A kulcs gyorsan fordul a zárban. Nem fog utolérni.

Már a lépcsőházban vagyok. Meg tudom csinálni. Az alsó szomszédhoz becsöngetek. Remélem itthon vannak. Dörömbölök az ajtón. A feleség nyit ajtót.

 - Csókolom, itthon van a Pista bácsi? Jöjjön, segítsen! Megfojtja anyut!

4 komment

Címkék: erőszak családon belüli


A bejegyzés trackback címe:

https://csaladonbelulieroszak.blog.hu/api/trackback/id/tr94798604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rézvirág 2012.09.27. 12:21:06

Tanúk is vannak, gyönyörű.
1.Ki kell hívni a rendőrséget.
2.Látleletet vetetni, feljelenteni.
3. Elköltözni (akárhová. híd alá, ha kell.). Most komolyan azt várjuk a rendőrségtől, bíróságtól, hogy komolyan vegyék, hogy az illető egy vadállat, ha a nő a saját tulajdon gyerekeit simán egy légtérben tartja vele?
4. Válópert beadni.

A festett madár · http://csaladonbelulieroszak.blog.hu/ 2012.09.27. 12:25:55

@Rézvirág: Van, akinek ez egyértelmű, van akinek nem. Nekem is ez lett volna az útvonalam, anyámnak nem. És sok más nőnek sem ez az útvonala a mai napig sem.

Tanúk mindig voltak...

Nos, máshol Te beszélsz arról, hogy egyben legyen a család. Nálunk is ez volt a mottó, ami anyáról lányra szállt. Olvastad a Régimódi történetet Szabó Magdától?

Rézvirág 2012.09.27. 12:48:16

Nem, de már többször terveztem.

Én arról beszélek, hogy egyben legyen és összetartson a család. Nem arról, hogy egyben legyen egymást kicsinálni...

A festett madár · http://csaladonbelulieroszak.blog.hu/ 2012.09.27. 13:34:33

@Rézvirág: Értem és egyetértek! Ezt a nevelést kaptad. Ahogy anyám is. Nem volt más minta előtte, csak hogy egyben tartani. Az én anyám nem harcos amazon, hanem egy szelíd lelkű, kedves, gondoskodó személy. Nem volt könnyű neki, elhiheted!
süti beállítások módosítása